Om Mig

Mitt namn är Catharina B Åkesson och jag är kvinnan bakom denna hemsida, blogg och företag. Jag är född och uppvuxen i Malmö, men bor numera i Stevenage, England. Jag driver mitt egna företag i England och är registrerad som Enskild Näringsverksamhet sedan d.10 Mars 2014. Jag har en enorm tro på att vem som helst kan starta om och bygga upp sitt liv. Jag tror på att vi alla har en enorm styrka inom oss som kan föra oss till oändliga möjligheter. Bara vi vågar att tro på oss själva och ta lite risker. När jag var yngre kände jag mig alltid lite vilsen, och som om att jag inte hörde hemma. Hade alltid en längtan “bort” men kunde inte förklara varför. Mitt självförtroende var i botten och jag trodde inte att jag kunde lyckas med något.

Att jag var överviktig gjorde inte saken bättre, och jag fann det svårt att finna arbete, och när jag väl fann det, så tröttnade jag snabbt och stannade aldrig länge på mina anställningar. Vilket i sin tur gav mig en “stämpel” – att jag var en av de som inte ville jobba…men det var tvärtom; allt jag ville, var att arbeta och finna min plats och försöjning.

Jag tog tåget över Sundet och fann arbete och boende i Köpenhamn, Danmark. I Köpenhamn kände jag mig “hemma” och mer accepterad. Det handlade nog mycket om att jag ville uppleva något annorlunda, och inte “bara” stanna i Malmö och vara “fast” där. Vilket är en del av att växa upp förmodar jag. Man är ung och man vill leva, resa och vara “fri.”

Mitt liv vändes upp och ner den 24 April 2009. Jag hade känt mig väldigt dålig en längre tid och fick en tid hos min läkare. Jag fick en remiss till sjukhuset och fick åka in direkt. Jag hade tarmvred pga en tumör i min tjocktarm, och jag blev akut opererad. Den operationen räddade mitt liv, för att det hade gått så långt att min tjocktarm var på väg att spricka. Jag vaknade upp med en stomi på min mage och det var en oerhörd omvälvning och jag visste varken ut eller in. Inte nog med det, samma dag som jag blev opererad så fann min bror vår älskade mamma död i sin lägenhet.

Vad gör du när ditt liv rasar samman och du vet att du aldrig någonsin kommer att vara densamma igen? Det blev en svår tid för mig, att acceptera vad som hade hänt, och att försöka finna en mening igen. Jag väntade först på ett besked om min tumör var godartad eller ej. Det tog fyra dagar. Den var godartad och jag kunde då pusta ut. Men jag kunde ändå inte riktigt finna någon glädje eftersom jag hade en stomi på min mage, och min mamma var borta. När jag väl var hemma igen från sjukhuset fick jag koncentrera mig på att lära mig mina nya rutiner. Lyckligtvis hade jag vårdpersonal som kom hem till mig och skötte om min stomi och mitt sår på magen. Det tog några månader att finna inspiration igen, och det var oerhört smärtsamt att både försöka vara glad och lycklig för att jag levde, men samtidigt saknade jag ju min mamma så mycket. Det blev ett år av väntan, smärta, sorg och åtskilliga sjukhusbesök.

I November samma år så blev det en ny operation, för att min läkare i Danmark ville prova att lägga tillbaka stomin. Min tjocktarm hade läkt bra och han tyckte att vi skulle prova. Det sa jag givetvis inte nej till. Även om jag hade accepterat min stomi så ville jag inte leva med den för resten av mitt liv. Operationen blev lyckad och jag kunde äntligen börja se framåt.

Under dessa månader började jag fundera mycket över mitt liv och vad jag ville göra. Jag har alltid haft en tro på Universum och det andliga, och jag började lyssna mer och mer inåt, på min intuition och min själ. Jag insåg att jag ville göra något helt annorlunda med mitt liv, och lovade mig själv att jag skulle prova att flytta till England. Det var en gammal dröm som hade legat länge i bakhuvudet men jag hade inte riktigt kraft eller mod till att göra det på allvar.

Men jag tog mod till mig och tänkte att det är allt eller inget – Livet är kort och det är till för att levas! Sagt och gjort, jag lämnade Köpenhamn den 1 Augusti 2010. Jag hade bokat ett budget hotell i London för 2 veckor. Det är nu nästan åtta år sedan och jag är fortfarande i England. Det har dock inte varit en enkel “resa.” Dessa åren har varit upp och ner, jag har gått igenom separation, arbetslöshet, finansiell kris, bostadslös och oro. Men något jag har lärt mig är att aldrig ge upp. För att på något sätt så löser det sig, och du kan mer än du tror. Allt jag har gått igenom har lett mig framåt. Vem hade jag annars varit utan mina erfarenheter och såkallde “misstag?”

Det är därför jag har en sådan stark tro på att DU kan göra vad du vill. Men du måste lita och ha tro på dig själv, och VÅGA! Var inte rädd.

Idag lever jag i Stevenage, med min man Chris som stöttar mig och tror på mig. Han är en finansiell rådgivare och konsulent för företag och organisationer.

Det svenska språket och Sverige, såsom Danmark ligger mig varmt om hjärtat, och även om jag ej längre är bosatt i Malmö eller Köpenhamn så känner jag mig mer svensk än någonsin. Ju äldre man blir desto mer uppskattar man och inser det goda med Skandinavien.

Jag reser ofta mellan Sverige, Danmark och Storbritannien, så om du är intresserad av ett personligt möte är du välkommen att höra av dig.

E: akessonmedia@gmail.com

Uppdatering 13/03/2020: Pga COVID-19 sker det inga resor mellan Storbritannien och Sverige/Danmark. 

29/05/2021:

Inreseförbud och testkrav vid resa till Sverige:

Inreseförbudet från länder utanför EU/EES, så kallade tredjeländer (inklusive Storbritannien) gäller till och med den 31 augusti. Enbart personer som tillhör ett undan­tag får resa in i Sverige och då endast om de dess­utom kan visa upp ett negativt covid-19-test. Testet ska ha genomförts högst 48 timmar före ankomst.